Lekker actief

Eropuit in de natuur!

Met de wandelschoenen aan of al trappend op de pedalen ontdekt u de vingerafdrukken uit de tijd dat de Utrechtse Heuvelrug ontstond; de IJstijd! De mogelijkheden voor wie er actief op uit wil zijn eindeloos.
 
  • Fietsen: kilometers aan fietspaden slingeren kris kras over de ca. 55 km lange Utrechtse Heuvelrug. Met de fietsknooppunten stelt u heel eenvoudig uw eigen route samen. Mooie beschreven/bewegwijzerde routes zijn de Knapzakroute, de Wildroute, Kromme Rijn-route en de Heel de Heuvelrug routes. 
  • Mountainbiken: ook voor mountainbikers is Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug lekker uitdagend! Sinds maart 2015 dient u als mountainbiker een vergunning te kunnen tonen. Kijk voor meer informatie over de vergunning en de verkoopadressen op de website Stichting Mountainbiken Utrechtse Heuvelrug >
    Geen mountainbike mee? Huur een mountainbike (inclusief helm en verplicht ATB vignet) bij Bike Totaal Pater Tweewielers uit Leersum
  • Wandelen: u zwerft er uren door bossen, langs zandverstuivingen en prachtige heidevelden. Beklim de uitkijktoren in de Kaapse bossen (Doorn). Zet uw zintuigen op scherp voor vogelgeluiden en sporen.
  • Kanoën: vanuit Leusden start De Heiligenbergerbeekroute van 6,5 km, de Valleikanaalroute van 10 km - via kanoverhuur Oost en Rondje Leusden (16 km).
  • Paardrijden
Omgeving Molecaten Park Landgoed Ginkelduin 06 mountainbiken