Huisdier mee
Zoek & Boek

Molecaten Park Waterdunen

Ontdek het land van eb en vloed


Tussen Groede en Breskens wordt gewerkt aan een uniek natuur-en recreatiegebied: Waterdunen. Zeeland is met haar kustlijn van 650 kilometer letterlijk land in zee. Waterdunen is het bewijs dat Zeeland anders met water omgaat. Kustversterking, natuur en recreatie komen hier samen.

Waterschap Scheldestromen en Provincie Zeeland werken momenteel hard aan de inrichting van dit prachtige natuur-en recreatiegebied. De contouren zijn inmiddels zichtbaar. Het werk aan de inlaatkreek is gereed, de bruggen zijn aangelegd en de kreken zijn met elkaar verbonden. Maar er is nog veel werk te verzetten voordat we met de bouwwerkzaamheden kunnen starten. Tot die tijd wordt er van ons nog even geduld gevraagd. Via onderstaande film en brochure geven wij je alvast een sneak-preview over het nog te bouwen recreatiepark. We kijken uit naar de realisatie van Molecaten Park Waterdunen en hopen je daar spoedig te mogen verwelkomen.

Lees meer over de voortgang van project Waterdunen >
 

Waterdunen: een uniek natuur- en recreatiegebied waar waterveiligheid, kustversterking, natuur, recreatie en zilte aquacultuur samen komen.

Na jarenlang werkzaamheden aan dit bijzondere project is het dan eindelijk zo ver! Zaterdag 9 oktober 2021 vindt de publieksopening plaats van natuurgebied Waterdunen. ...

Lees verder

Een bijzondere mijlpaal voor Waterdunen


De omgevingsvergunning voor Molecaten Park Waterdunen is verleend. Zodra het explosievenonderzoek door de Provincie is afgerond en er een zogenaamde schoongrondverklaring wordt afgeleverd, kan het stokje worden doorgegeven aan Molecaten. ...

Lees verder

Een eerste impressie

In Molecaten Park Waterdunen staat recreëren in de natuur centraal. De vakantiehuisjes* worden volledig ingepast in het landschap. Duurzaamheid is een belangrijk uitgangspunt, dat blijkt onder meer uit de circulaire aanpak waar bij de bouw voor gekozen wordt. De bouw moet nog beginnen, maar een eerste impressie kunt al zien in dit filmpje.

* de vakantiehuisjes op Molecaten Park Waterdunen zijn niet te koop. De vakantiehuisjes zijn uitsluitend te huur voor recreatief gebruik.

Een duincamping met circa 200 campingplaatsen en daarnaast tenminste 300 vakantiehuisjes verweven met de omgeving. Uniek is het samenspel tussen land en water. Molecaten Park Waterdunen biedt haar gasten een uitzicht dat nooit verveelt, met natuurbeleving als een belangrijke waarde.

Lees meer in de brochure

Bekijk het toekomstige Molecaten Park Waterdunen vanuit vogelperspectief: