U bent hier:  Home Landgoed Ginkelduin In de omgeving Evenementenkalender

Evenementenkalender

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens uw verblijf op Molecaten Park Landgoed Ginkelduin? Selecteer hieronder de maand waarin u verblijft en zie al snel alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen onder voorbehoud van wijzigingen.

november 2018

16 tm 18 november
Smartlappenfestival, Utrecht

Het tranentrekkende festijn het Smartlappenfestival vindt traditiegetrouw weer plaats in de Utrechtse binnenstad. In zo’n 40 cafés en restaurants kun je weer luisteren en meedeinen op hartverscheurende liederen. 

Lees meer>
17 november tm 23 december
Warme Witte Winter Weken, Soest

De Warme Witte Winter Weken in Soest staan bol van de activiteiten. Het kerstdorp, de levende kerststal, de vuurkorven en tal van winterse versnaperingen zorgen voor een heerlijke sfeer. Er is een groot Anton Pieckdorp vol nostalgische winkeltjes, met elke 3 of 4 dagen nieuwe winkeliers. Ook zijn er vele muzikale optredens.

Lees meer>
17, 24 november en 8 december
Speuren naar bosuilen in het Leersumse veld, Leersum

Zoek mee naar de bosuilen van het Leersumse Veld. Na een warme kop soep en uitleg over de leefwijze van de bosuil ga je met de boswachter van Staatsbosbeheer op pad. Dwaal door het bos en over het veld. Alles is in stilte en duister gehuld. Totdat daar plots de roep van de bosuil klinkt...

Lees meer>
18, 24 & 25 november
Park van Sint, Rhenen

Ontmoet de Sint en zijn pieten, ga op de foto met Amerigo en bak je eigen pepernoten in de Pepernotenfabriek. Vier feest op de coole Pietenparty, vergeet niet je officiële Pietendiploma op te halen en natuurlijk is er ook dit jaar weer een gezellige Sinterklaasshow!

Lees meer>
18 november
Dieren in winterrust, Doorn

Wat is het verschil tussen winterslaap en winterrust? Sommige dieren, zoals egels, vleermuizen, hazelmuizen en hamsters houden een winterslaap. Andere dieren, zoals beren, dassen en eekhoorns houden een winterrust. Wat is het verschil? Kom luisteren en knutselen!

Lees meer>
18 november
Historische wandeling op Landgoed Broekhuizen, Leersum

Kom slenteren over de eeuwenoude beukenlanen en kronkelige paden van Landgoed Broekhuizen. De gids van Staatsbosbeheer neemt je mee op een reis terug in de tijd en vertelt je verhalen over vroegere tijden op het landgoed. Met een beetje fantasie zie je de flanerende dames van de vorige eeuw zo tot leven komen. 

Lees meer>
18 november
ATB-tocht Utrechtse Heuvelrug 2018, Driebergen

Over een parcours door de prachtige bossen rond Driebergen, Zeist, Austerlitz en Leersum heeft de organisatie van de Driebergse Tourclub wederom een aantrekkelijke atb-route uitgezet. Tijdens deze tocht ontmoet je alles wat mountainbiken zo boeiend maakt. Er kan gekozen worden uit drie afstanden: 35, 55 75 en 85 km.

Lees meer>
18 november
Trotsmarkt, Zeist

Een markt waar mensen staan die passie hebben voor wat ze aanbieden. Niet strikt Bio of fair-triade maar wel duurzaam en met een mooi verhaal. Een zeer breed assortiment van droge worst tot hippe badkleding en van verse honing tot moderne woning inrichting.

Lees meer>
20 november tm 25 november
Christmas & Country Fair, Haarzuijlens

Ook dit jaar zal de welbekende Country & Christmas Fair weer plaats vinden bij Kasteel de Haar nabij Utrecht. Zodra u onder de entreepoort doorloopt waant u zich in een sprookjesachtige omgeving vol lichtjes, kerstbomen en prachtige decoraties.

Lees meer>
23 november tm 6 januari
Winterparadijs Amersfoort, Amersfoort

Kom je ook schaatsen? Het WinterparadIJS Amersfoort is open vanaf 23 november t/m 6 januari. Geen zin om te schaatsen? Kom dan gezellig bij het horecapaviljoen genieten van een warme chocolademelk, een broodje rookworst of een lekkere glühwein. Daarnaast zijn er veel leuke activiteiten. Plezier gegarandeerd! 

Lees meer>
24 en 25 november
Hang-on Run, Droon

De Hang-On Run is inmiddels uitgegroeid tot een run met internationale deelname en gaat dwars door de prachtige natuur van de Utrechtse Heuvelrug. Elk jaar organiseren wij wedstrijden in verschillende categorieën. Naast de wedstrijden voor de SBN licentiehouders en Jeugd hebben we ook in elke afstand een kwalificatierun.

Lees meer>
24 november
Blues Kroegentocht, Wijk bij Duurstede

Lekker hoppen van kroegje naar kroegje en genieten van blues in de Wijkse café's en restaurants, dat kan tijdens de Blueskroegentocht Wijk bij Duurstede. Er zijn zestien blues optredens op loopafstand van elkaar. 

Lees meer>
24 november
Treekerwandeling over de Landbouw, Leusden

Treekerwandeling over de Landbouw op het Landgoed.De landbouw is van oudsher een belangrijke peiler op het landgoed.De melkveebedrijven, die het landgoed nu rijk is, hebben een boeiende historie en ondernemende eigenaren.Boer en boerin Jan en Lisanne Oskam leiden u rond op hun bedrijf en vertellen over hun onderneming, hun innovatiekracht en hun uitdagingen in de toekomst.

Lees meer>
24 november
Sinterklaasintocht, Maarsbergen en Maarn

Op zaterdag 24 november komt Sinterklaas eerst aan in Maarsbergen, om 12:00 op Camping Meck. Vervolgens ontvangt Maarn Sinterklaas om ongeveer14:30 uur op de parkeerplaats van Dorpshuis De Twee Marken. Vanaf daar gaan we in optocht met hem en de Pieten mee naar het Raadhuisplein alwaar Sinterklaas door de wethouder zal worden ontvangen rond 15:00 uur.

Lees meer>
24 en 25 november
Het Slot van Sinterklaas, Zeist

Slot van Zeist opent haar deuren voor het verblijf van Sinterklaas en zijn Pieten. Neem een kijkje in de slaapkamer van de Sint en de slaapkamer van de Elite Pieten. Schuif aan tafel in de eetzaal van Sinterklaas met  ‘Signorita-etiquetta Consuela de Castagnetta’. Help mee in de Pietenbakkerij, deze vind je in de kelders van het Slot. Sorteer brieven, gedichten en tekeningen in de Postkamer. Dat en nog veel meer … is te zien en te beleven in het welbekende Slot Zeist.

Lees meer>
30 november tm 6 januari
China Lights, Rhenen

Beleef een betoverend spektakel in Ouwehands Dierenpark tijdens het magische lichtfestival China Light. Bewonder van 30 november 2018 t/m 6 januari 2019 de metershoge lichtkunstwerken die het dierenpark omtoveren tot een winters lichtfeest voor jong en oud. Ontdek de magie van het Oosten en ga mee op reis langs de lichtobjecten gemaakt door Chinese kunstenaars. Geniet overdag van de prachtige kunstobjecten en beleef in de avond het gigantische lichtspektakel van dichtbij!

Lees meer>