Evenementenkalender

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens uw verblijf op de Zuid-Hollandse Eilanden?
Selecteer hieronder de maand waarin u verblijft en zie al snel alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen onder voorbehoud van wijzigingen.

mei 2019

5 tot 29 mei

rondleiding Biberbunker, Oostvoorne

De Biber is gebouwd als radarcommandopost voor de Duitse luchtmacht en vormde een gevaarlijk obstakel voor geallieerde bommenwerpers op hun vluchten van en naar Duitsland. Na de oorlog is de bunker in gebruik genomen door de Bescherming Bevolking, de BB. De bunker werd ingericht als atoomvrije schuilkelder. Tijdens de rondleiding worden beide perioden a.h.v. foto's, tekeningen, film en modellen toegelicht. Sinds kort verleent de Biberbunker ook onderdak aan de collectie '40-'45 van de gemeente Westvoorne. Voor de rondleiding is vooraf aanmelden nodig via de website- individueel of voor groepen.

Lees meer >
21 tot 24 mei

Avondvierdaagse Westvoorne, Rockanje

Het is een vierdaagse. Dit betekent in principe, dat er altijd 4 avonden gelopen moeten worden. Als U door omstandigheden verhinderd ben, dan krijgt U of uw kind een medaille. De routes worden zo afwisselend mogelijk gemaakt. Er wordt gewandeld door het dorp, de polder, de duinen en ons mooie strand. Op de laatste avond worden de wandelaars feestelijk ingehaald met muziek.

Lees meer >
24 mei tot 16 juni

Beeldentuin Heenvliet, Heenvliet

Gedurende vier weekenden is er kunst van hoge kwaliteit te zien rondom de ruïne Ravesteyn op het gelijknamige landgoed. Het doel van die expositie is kunst en cultuur op een laagdrempelige manier onder de aandacht te brengen bij het publiek en te verkopen. Die verkoop heeft als doel het in stand houden en herstellen van de ruïne. De ruïne wordt omringd door een slotgracht en het landgoed bestaat uit een Engelse landschapstuin, een formele tuin, een loofgang, een vijvertuin, paddenpoel, verschillende bospaden, schapenweiden en een sterrenbos.

Lees meer >
25 mei

Brielsch Bierfestival, Brielle

Alweer de 5e editie van dit festival. Er zullen meerdere Nederlandse brouwers aanwezig zijn. De organisatie wordt gedaan door Maarten Zoetemeijer eigenaar van eet en speciaalbiercafé ’t Kont van het Paard en lid van het Briels Brouwers Gilde. Er zullen gedurende de dag enkele kleine proeverijen worden verzorgt.

Lees meer >
25 mei

Rockanje Classic Races, Rockanje

De historische motorrace in Rockanje is het enige nog originele stratencircuit in Nederland, hét jaarlijkse motor evenement met de classic motorraces op zaterdag

Lees meer >
25 mei

Bos en Burchtfair, Oostvoorne

De Bos en Burchtfair is een zeer gevarieerde tuinfair. Een echte tuinfair met de nadruk op tuin- planten en 'Groen Leven', een gezellig tuinevenement dat inmiddels bekendheid geniet in binnen en buitenland.

Lees meer >
26 mei

Voorjaarsmarkt, Hellevoetsluis

Gezellig snuffelen langs de vele kramen met diverse snuisterijen. Het Woordbouwerplein bij het winkelcentrum de Struytse Hoeck is weer flink gevuld met kramen.

26 mei

excursie natuur&bunkers, Oostvoorne

Ontdek de prachtige natuur rondom de diverse bunkers van Rockanje, zoals de Biberbunker. De gids vertelt graag welke planten je tegenkomt rondom de bunkers. Van loopgraven, diverse bomen, vele struiken, bijzondere vogels en vele soorten bloemen en planten!

30 mei tot 13 juli

Opoe Jaantje en Opa Bram bij de Duinhuisjes, Rockanje

Aan opoe Jaantje kan er van alles gevraagd worden over het vroegere leven in de duinen en het leven in de huisjes. Er is altijd een gezellig sfeertje bij opa en opoe. Voor de kinderen leest opoe Jaantje uit haar favoriete voorleesboek Piggelmee.

Lees meer >