Lekker actief

Fun op het strand of liever de omgeving ontdekken...

Eiland Voorne-Putten biedt fantastische mogelijkheden voor (sportieve)activiteiten. Van uitwaaien op het strand tot (kite)surfen op het Maasvlaktestrand!

Fietsen

Routes ‘Rondje Voorne’ en ‘Brielse-meer’ zijn echte aanraders en leiden je over eeuwenoude dijken en langs oude dorpjes. Voor mountainbikers is er een 12 kilometer lange route langs het Oostvoornse Meer en door bos- en duingebied. Liever een andere fietsroute? Bekijk nog meer fietsroutes op de website van 'Het Zuid-Hollands Landschap'. In de receptie zijn fietsroute en -knooppuntkaarten te koop.

Mooie routes zijn o.a.:

Het voormalige eiland Voorne zit vol verrassingen. Natuurliefhebbers kennen de brede duinstrook, maar daarachter wacht een open landschap met oude kreken, akkers en massieve vestingwerken uit drie verschillende perioden. Fiets mee langs vestingstad Brielle, eeuwenoude forten en een geheime Duitse bunker.
  Een prachtige route over het dubbeleiland Voorne-Putten, waar dijken, kreken, eindeloze akkers en historische dorpjes wachten. Maar zo vredig was het niet altijd. Het sfeervolle vestingstadje Brielle speelde een hoofdrol in de Tachtigjarige Oorlog en het zwaar verdedigde Hellevoetsluis was lange tijd de thuishaven van de oorlogsvloot. Daartussen liggen twee forten, die bij een vijandelijke haven een waterlinie moesten verdedigen.

Wandelen

Natuurlijk een strandwandeling, maar geniet vooral van het unieke Voornes Duin en Quakjeswater. Ga mee met een gids, want dan hoor je alles over de bijzondere flora en fauna in dit gebied.

Bezoekerscentrum Tenellaplas ligt aan de zuidoost kant van de Duinen van Oostvoorne. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, paardrijden, mountainbiken en genieten van de omgeving.

Bekijk nog meer wandelroutes op de website van 'Het Zuid-Hollands Landschap'. In de receptie zijn wandelroute en -knooppuntkaarten te koop.

Avontuurlijk

  • Alpaca World in Brielle: een kleinschalige fokkerij waar je, onder begeleiding, met alpaca's kunt wandelen.
  • SurfKaravaan in Ouddorp: surfles op maat bij het Oostvoornse meer.
  • Beware Beach in Ouddorp: voor een clinic strandzeilen of kitebuggyen.
  • Outdoor Brielle in Brielle: voor heel veel spannende en stoere outdooractiviteiten zoals paitball, kanoën, ligfietsen en meer.
  • Paintball Rotterdam: op een unieke bosrijke locatie in hartje Rotterdam.
  • Ouiji Boardz in Rotterdam: leer longboarden aan de Kralingse plas.
  • RentTourBuy in Ouddorp: huur een Segway en verken de prachtige omgeving.
  • Escape Room The Cube in Hellevoetsluis: spannend, uniek en leuk voor iedereen. Ontrafel puzzels, open sloten en wees creatief.