Molecaten camping en vakantiepark in Bakkeveen

Vlakbij het drie provinciënpunt in de Friese Wouden, welkom in Bakkeveen

Bakkeveen is een knus dorpje en staat ook wel bekend als het enige brinkdorp in Friesland. Het ligt midden in de bossen en vlakbij het drie provinciënpunt op de grens van Groningen, Friesland en Drenthe. Hier ligt een uniek en authentiek stuk Friesland aan je voeten; de Friese Wouden. Dit bijzondere gebied kent een rijke historie en een veelzijdigheid aan landschappen met bossen, heidevelden, duinverstuivingen en meren. Deze ‘oer’ Friese regio is dan ook de ideale uitvalsbasis voor een actieve vakantie. Je vindt hier fiets- en wandelpaden te over en de bossen zijn één groot speelparadijs voor kinderen.

In en rondom Bakkeveen is het hele jaar genoeg te beleven. Tijdens de zomermaanden zijn er gezellige vlooienemarkten en bij de bosmanege kan je terecht voor een buitenrit te paard of ga mee met een huifkartocht! In de vaart van Bakkeveen kan uitstekend gevist worden om vervolgens vogels te spotten in een van de vogelkijkhutten in de omgeving. Kinderen (maar ook volwassenen) kunnen zich helemaal uitleven in het Doolhofpark in Bakkeveen. Het wordt nog een hele klus om de uitgang te vinden! Ga ook zeker naar De Slotplaats Bakkeveen. Dit eeuwenoude landgoed met gerestaureerde slotboerderij is met haar tuinen en groot bos een fantastische locatie voor een high tea of een complete picknick in de boomgaard!

En als je dan toch hier in het noorden van Nederland bent, bezoek dan vanuit Bakkeveen ook het Gevangenismuseum in Veenhuizen, het Nationaal vlechtmuseum in Noordwolde en het Kameleondorp in Terherne (de plek waar de verhalen uit de boeken en films van ‘De Kameleon’ tot leven komen). Bakkeveen ligt tussen de provinciehoofdsteden Leeuwarden, Groningen en Assen in. Welke stad kies jij voor een dagje winkelen?

Welkom op onze camping en vakantiepark in Bakkeveen!

't Hout

Friese Wouden

Door de speeltuinen (binnen én buiten!) en een fantastisch zwembad is dit park in Bakkeveen een droomplek voor (klein)kinderen! Liever per fiets of te voet eropuit? De ‘oer’ Friese omgeving zal je verrassen. Huisdieren toegestaan.

Bekijk park