U bent hier:  Home Animatie

Animatie op onze campings en vakantieparken

Voor peuters, kleuters, schoolgaande kinderen (ook tieners!), ouders én opa's & oma's!
Een vakantie bij Molecaten betekent samen genieten, lekker lachen en vooral veel leuke dingen meemaken! Onze animatieteams dragen daar heel graag hun steentje aan bij door het organiseren van de allerleukste activiteiten.

De enthousiaste animatieteams van Molecaten organiseren activiteiten voor alle leeftijden, maar met name voor kinderen in de leeftijd 4 tot 12 jaar. In het dag-tot-dag animatieprogramma is heel snel af te lezen voor welke leeftijd een activiteit bedoeld is. Veelal begint de dag met Zing & Swing, daarna volgt de Molly & Caatje club en een sport/spel activiteit (denk aan vlaggenroof, een professionele sportclinic, oefenen voor de musical of een les in natuurfotografie). De dag wordt afgesloten met het meeleeftheater voor de kleintjes en zo nu en dan avondentertainment voor tieners en ouderen (denk aan spooktochten, show- en muziekavonden).

Tip: zie hier alle leuke kleurplaten van Molly & Caatje >

Vier doelgroepen/thema's

Molecaten heeft haar animatieaanbod opgedeeld in vier thema’s. Zo wordt voor u direct duidelijk voor welke doelgroep(en) er op ieder park activiteiten aangeboden worden. Bovenaan de animatie en faciliteiten pagina van het park van uw keuze staan de aangeboden animatie thema’s vermeld.

  Kids - speciaal voor kinderen tot 11 jaar. Dansen, knutselen, speurtochten, kinderbingo’s, musicals en nog veel meer.   Tieners - speciaal voor tieners vanaf 11, 12, 13 jaar of ouder. Chillen, droppings, gamen, filmmarathons etc. voor tieners.
         
Familie - voor alle leeftijden. Spannende speurtochten, gezellige familiespelen, quizzen, natuuractiviteiten, theater, bingo’s en shows.   Sport - voor iedereen vanaf 8 jaar. Sportieve activiteiten voor kinderen vanaf 8 jaar en volwassenen.

Wanneer animatie?

Natuurlijk bieden we animatie in de mei- en zomervakantie! Op een aantal parken is er ook animatie in de weken of weekenden buiten de schoolvakanties. Dit doen we speciaal om een weekendje weg in het voor- of najaar of een vakantie met nog niet schoolgaande kinderen extra leuk te maken. Op enkele parken houden we het voor- en najaar bewust wat rustiger. Kijkt u voor de exacte periodes bij het park van uw keuze en klik op 'Animatie'.
 

Ojee, daar hebben we Ka & Mo

Ka & Mo zijn dé theatertypetjes van Molecaten en beleven o.a. in de vroege avonduren de gekste avonturen. Ze nemen de kinderen mee naar de maan en de zoenprofessor. En owh, gaat dat wel goed met die leugenballon en gelukslollies? Gelukkig bestaan er ook echte wondersloffen en bestuurbare schoenen. Na een slaapliedje is het tijd om weer te gaan.

Knuffel-de-knuffel met Molly & Caatje

Héééél lang geleden kwamen er door een tornado twee kleine schildpadjes terecht bij Molecaten. De schildpadjes zijn nu groot en helemaal verknocht geraakt aan het leven op het Molecaten park. Ze willen nooit meer terug naar ‘Schildpaddenland’. Molly & Caatje starten de dag graag met een dansje en bij een spelletje of wedstrijd zijn zij de enthousiaste supporters. Kom naar de ‘Meet & Greet’ voor de mooiste knuffelfoto van de vakantie!

Natuurlijk genieten

De omgeving van alle Molecaten parken is de moeite waard om ontdekt te worden! Op vele Molecaten parken zijn professioneel begeleide natuurexcursies onderdeel van het animatieprogramma. Op Molecaten Park De Leemkule, Landgoed Ginkelduin, Flevostrand, Waterbos, Van Iterson, Rondeweibos en Kruininger Gors kan de natuur ook door u zelf ontdekt worden met behulp van de ‘Natuurlijk genieten’ omgevingsgidsen. Deze liggen bij de receptie voor u klaar!

Tieners willen doen waar ze zin in hebben

Op vakantie met tieners? Op Molecaten Park Kuierpad, Flevostrand, Landgoed Ginkelduin, Rondeweibos en Bosbad Hoeven worden kinderen vanaf 11 jaar (zeker in de zomervakantie) niet vergeten! Het animatieteam organiseert samen met de aanwezige tieners de activiteiten waarin op dat moment interesse is. Dit kan een sportieve/vermakelijke activiteit zijn, zoals paintball of banaanvaren of gezellig ‘passief’ in de vorm van gamen of een filmavond.

Leuk weetje

De karakters Molly & Caatje zijn speciaal voor Molecaten getekend en ontwikkeld door Tekenteam