Molecaten camping en vakantiepark in Wateren

Welkom in Wateren, in dit buurtschap heeft de natuur alle ruimte!

Buurtschap Wateren met zijn 310 inwoners ligt in het Nationaal Park Drents-Friese Wold in het noordoosten van Drenthe, dicht bij de grens met Friesland. Het Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland, waarbij Wateren de perfecte uitvalsbasis is om dit mooie stukje Nederland te gaan ontdekken.

Zodra je op ons park in Wateren uit je auto bent gestapt, je caravan of tent hebt opgezet of je entree in het chalet hebt gemaakt is het tijd voor... de natuur! De vogelgeluiden, het boerenland, de zandverstuivingen, de heidevelden, de bosmeertjes en de sterrenhemel zijn hier dé grote attractie. In de natuur rondom Wateren kun je uren spelen, en dwalen. 150.000 jaar geleden was hier alles nog bedekt met gletsjers en ijs en daar vind je nu nog steeds veel sporen van. Bezoek met kinderen ook de klimbossen, schaapskooien en belevingspaden!
Je fiets en wandelschoenen moeten dus beslist mee tijdens een vakantie op ons park in Wateren. Op al jullie tochten vind je de mooiste picknickplaatsen, maar de terrasjes (voor een Oer-Drentse pannenkoek) in Diever, Dwingeloo of Appelscha lonken ook.

Ontdek ook het verhaal van de (on)vrije kolonieën in dit deel van Drenthe. Niet ver van Wateren liggen Frederiksoord, Willemsoord en Veenhuizen. Een heel interessant stukje Nedelandse geschiedenis!
Tussendoor zin in een dagje stad? Bezoek leuke winkels en het Drents Museum in Assen op een half uur rijden van Wateren.

Zin om te komen? Welkom op onze camping en vakantiepark in Wateren!

Het Landschap

Drents-Friese Wold

Hier in het Drents-Friese Wold en buurtschap Wateren (bij Diever) krijgt de natuur alle ruimte. Stoere 'buiten' kinderen, natuurliefhebbers en actievelingen zitten hier goed. Er is een fijn zwembad en speelvijver! Huisdieren toegestaan.

Bekijk park