Lekker actief in de omgeving van Molecaten Park Noordduinen

Fietsen door de duinen of breng een bezoek aan één van de vele musea in de omgeving

De prachtige natuur van Katwijk en omgeving maakt de streek een geweldige vakantiebestemming. In het voorjaar geniet je van de prachtige bollenvelden terwijl je in de zomer terecht kunt genieten van een heerlijke dag op het strand. De omgeving van Molecaten Park Noordduinen biedt vele mogelijkheden voor een fiets- of wandeltocht.

Fietsen

Door de bloemenvelden, de duinen of dwars door de stad. De omgeving van Molecaten Park Noordduinen verken je het beste per fiets. Met de vele bestaande fietsroutes kun je werkelijk alle kanten op. In de receptie van Molecaten Park Noordduinen zijn fietsknooppunten kaarten te koop.

Mooie routes zijn o.a.:

Ga in de lente voor een prachtig bloementapijt à la Mondriaan: strakke bollenvelden in geel, rood, oranje en paars wedijveren met het groen van de wei. Monumentale bollenschuren, een stukje Hollands Duin en de pittoreske dorpskernen van Noordwijk-Binnen en Lisse maken het af.

Stap op de fiets en ontdek hoeveel herinneringen aan de Tweede Wereldoorlog er in het kustgebied nog te vinden zijn. Begin de route vanaf knooppunt 63, tussen het strand en de camping.

Wandelen

Molecaten Park Noordduinen grenst direct aan het prachtige duingebied Coepelduin. Volg je het duinpad, dan kan je doorlopen tot Noordwijk. En met het strand op 300 meter afstand, kun je ook een heerlijke strandwandeling maken. De wind in de haren en de frisse zeelucht in de neus! Ook een boswandeling behoort tot de mogelijkheden. Op slechts vijf kilometer afstand van Molecaten Park Noordduinen vind je het Panbos. Dit prachtige bos is een geliefd wandelgebied in alle jaargetijden.

Avontuurlijk

  • Aquasports in Katwijk aan Zee: leuke activiteiten op het water! Van banaanvaren, wakeboarden, parasailen tot golfsurfen en suppen.
  • Katwijk-Events in Katwijk aan Zee: voor allerlei leuke workshops zoals surfen, powerkiten en mega sup of ontspannen yoga op het strand!
  • Manege Jonker in Katwijk aan Zee: de manege ligt naast Molecaten Park Noordduinen en biedt uitgebreide mogelijkheden voor ruiter en paard.
  • Het Klimeiland in Leidschendam: Het klimparcours met 7 verschillende routes, verdeeld over 4 verschillende hoogtes, biedt voor klimmers van beginnend én gevorderd niveau een echte uitdaging.