U bent hier:  Home Nieuws Splesj blij met einde nachtvorstperiode

Waterspeelpark Splesj

Blij met naderend einde nachtvorstperiode
Hoeven, 5 april 2013

Zaterdag 27 april nadert. Traditiegetrouw is deze eerste zaterdag van de meivakantie de eerste dag dat waterspeelpark Splesj weer haar deuren opent voor waterpret fanaten.

“De Splesj medewerkers staan al te trappelen om aan de slag te kunnen. De warme dagen en de drukte met blije en spelende gasten op het park is altijd weer kicken”, vertelt Splesj coördinator Bob Schreurs. Iedereen heeft weer zin in de lente.

Voordat Splesj open gaat moeten er jaarlijks heel wat werkzaamheden worden verricht aan zwembaden, glijbanen, pompen en speeltoestellen. De strenge en aanhoudende vorst van afgelopen winter heeft extra schade gegeven aan het familiebad (met attracties Slot Hoevenstein, Booster en Spetterkasteel). Voor het herstel van het beton in dit bad en het aanbrengen van coating zijn minimaal 20 vorstvrije en droge dagen nodig. En ook al voorspellen de weermannen voor de eerste dagen van volgende week nog steeds lichte nachtvorst, toch ziet het er naar uit dat Koning Winter volgende week ons land gaat verlaten en de onderhoudsmedewerkers eindelijk aan de slag kunnen met de voorbereidingen. “Als we maandag kunnen beginnen met de werkzaamheden aan het familiebad waarbij vorst en harde regen echt uit den boze zijn, zijn we precies op tijd klaar”, rekent parkmanager Peter van Ostaden uit.

De onderhoudsmedewerkers van waterspeelpark Splesj zijn optimistisch en er is al veel werk verzet. Het grote (wedstrijd)bad waarin de glijbanen Anaconda, Waverider en Kamikaze uitkomen is al gevuld met water. De spectaculaire Sidewinder, Super Crater en Wildwater River Ride zijn klaar voor het seizoen. Net als de roeivijver, met waterfietsen en roeiboten en de grote speeltuin met het treintje Splesj Express. 
 
Waterspeelpark Splesj biedt vanaf 27 april weer volop waterpret voor jong & oud. Of het familiebad nu wel of niet direct in die eerste week klaar is voor bezoekers, het belooft weer een mooi Splesj-seizoen te worden. “Na zo’n lange winter als deze hebben we extra veel zin om er een waterpretfeest van te maken dit jaar. Koning winter moet zijn biezen pakken!” benadrukt Peter van Ostaden nogmaals.

Waterspeelpark Splesj – onderdeel van Molecaten Park Bosbad hoeven