U bent hier:  Home Nieuws Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel geeft gratis openlucht concert op Molecaten Park De Leemkule

Gratis concert jeugdsymfonieorkest op De Leemkule

Uniek eenmalig concert op zondag 21 september
Het jeugdsymfonieorkest De Vuurvogel geeft zondag 21 september een eenmalig gratis toegankelijk openluchtconcert op Molecaten Park De Leemkule in Hattem.

Het orkest speelt een mix van klassieke en filmmuziek als afronding van een studieweekend in de nabijgelegen Christinahoeve.

De Vuurvogel staat onder leiding van dirigent Albert Dam en bestaat uit 88 musici in de leeftijd van 13 tot 23 jaar. Het orkest werd vorig jaar tweede op het Nationaal Concours voor Jeugdorkesten in De Doelen in Rotterdam. Afgelopen zomer is het orkest op tournee geweest in Spanje, met onder andere een zeer succesvol concert in de grote kathedraal Santa Maria del Mar in Barcelona.

Het concert op Molecaten Park de Leemkule vindt plaats op initiatief van Janpieter Boudens van Stichting Vrienden van de Vuurvogel en wordt georganiseerd door Jan Erik Barendsen. De Vriendenstichting is in het leven geroepen om fondsen en sponsoren te werven voor de 'extra activiteiten' van Stichting de Vuurvogel, zoals grote optredens, deelname aan festivals, concerttournees en educatieve projecten. Zo zijn er plannen om de Vuurvogel in 2015 in Hattem te laten spelen tijdens de Open Monumentendag.

Het concert op Molecaten Park De Leemkule aan de Leemkuilen 6 in Hattem begint om 14.00 uur. Vanaf 12.00 uur is er een muzikale lunch in restaurant 'De Keuken van Caatje' (ook op Molecaten Park De Leemkule); graag reserveren via 038-4445130 b.g.g. 038-44441945.  Na het concert is er een meet&greet met het orkest in 'De keuken van Caatje'. Bij slecht weer zal er een grote tent worden geplaatst. De toegang is gratis. Kijk voor meer informatie op www.vuurvogeljeugdorkest.nl