U bent hier:  Home Nieuws Molecaten koopt twee nieuwe vakantieparken

Molecaten koopt twee nieuwe vakantieparken

Eind 2013 nam Molecaten zowel ‘t Kuierpadtien als d’Olde Lantschap over.
Molecaten Park KuierpadImpressie nieuwe chalet Molecaten Park KuierpadFamiliebedrijf Molecaten, bekend van haar 14 campings en vakantieparken en wellicht voor velen ook van de shirtsponsoring van PEC Zwolle heeft twee nieuwe vakantieparken gekocht.
 
Eind 2013 nam Molecaten zowel vakantiepark ‘t Kuierpadtien in  Wezuperbrug als camping d’Olde Lantschap in Wateren over. Met deze overname groeit het aantal Molecaten parken naar 16.
 

Molecaten: een familiebedrijf met passie voor recreatie!

In haar bijna 50 jarig bestaan groeide Molecaten van één camping aan het Veluwemeer naar inmiddels 15 campings en vakantieparken, verspreid over heel Nederland en één (bungalowpark) in Hongarije. Net als de overname van Molecaten Park ’t Hout, eerder dit jaar, past ook de huidige uitbreiding prima bij de ambitie tot schaalvergroting zonder het karakter en de charme van het familiebedrijf uit het oog te verliezen.
 
De acquisitie past volgens de directieleden Tim en Margriet Slager in de strategie om de positie op met name de Noord-Nederlandse vakantiemarkt te versterken. ‘Het is een mooie aanvulling op ons portfolio.’ Beide parken passen volgens hen uitstekend bij de karakteristieken van Molecaten. ‘Aandacht en respect voor gasten, een duurzame manier van ondernemen en een solide karakter van de organisatie.’ De uitbreiding vindt plaats in Drenthe, een regio waar Molecaten in Nederland nog niet vertegenwoordigt is. ‘Dus ook voor de geografische spreiding is dit een mooie impuls.’ 
 
Ook voormalig eigenaar Hans Stikkelbroeck is blij dat zijn parken in goede handen terecht komen. Na zijn jarenlange investering in tijd en geld werd het tijd om wat rustiger aan te gaan doen. Hij ziet de toekomst voor beide parken dan ook met vertrouwen tegemoet: ‘‘Zowel voor het ‘t Kuierpadtien en d’Olde Lantschap als voor Molecaten komt deze overname op het goede moment. Beide parken zullen profiteren van de slagkracht van Molecaten, Molecaten zelf voegt twee prachtige campings toe aan haar portfolio”.
 
Vakantiepark ‘t Kuierpadtien gaat verder als Molecaten Park Kuierpad. Het ruim 55 hectare omvattende park herbergt 900 kampeerplekken, 50 bungalows, (binnenkort) 25 chalets en kent daarnaast tal van faciliteiten. Op het park bevinden zich onder andere een klimpark, een overdekt zwembad en een kunstskibaan.
 
Camping d’Olde Lantschap in Wateren gaat verder als Molecaten Park Het Landschap en is een rustige camping midden in Nationaal Park Drents Friese Wold. Een camping met prima faciliteiten waardoor zowel rustzoekers als jonge gezinnen een heerlijke vakantie zullen beleven.