U bent hier:  Home Nieuws Molecaten Africa plaatst leeuwen

Molecaten Africa sponsort terugplaatsing leeuwen

'Big five' terug in natuurpark Malawi
Robin Pope Safaris, onderdeel van Molecaten Africa, heeft in het kader van haar verantwoordelijk ondernemen beleid besloten de kosten op zich te nemen van het terugplaatsen van vier leeuwen in Majete Game Reserve. Daarmee wordt Majete Game Reserve weer een 'big 5' park.
 
Majete Game Reserve is een park in Malawi. Het park is ongeveer 70.000 ha groot. Molecaten Africa werkt samen met African Parks Network om het park van financiële middelen te voorzien. Onze rol is met name het zorgen voor omzet voor het park door middel van onze lodge; Mkulumadzi. 
 
De big 5 is een term die stamt uit het oude jagers jargon in Afrika. Het zijn de 5 gevaarlijkste dieren om op te jagen: Leeuw, Olifant, Luipaard, Neushoorn en Buffalo. Majete Game Reserve in Malawi beschikt nu dus nog niet over leeuwen maar daar komt in augustus verandering in met de komst van 'onze' leeuwen. En omdat Molecaten Africa de kosten draagt mogen de leeuwen ook echt door ons losgelaten worden in het park. En natuurlijk is dat niet om op te jagen!

Ton de Rooij
MD Robin Pope Safaris

Wil je op de hoogte te blijven? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Robin Pope: It's Monday!