U bent hier:  Home Nieuws Flevostrand ontvangt Blauwe Vlag 2014 (1)

Blauwe vlag 2015 voor Molecaten Park & Jachthaven Flevostrand

170 Blauwe Vlaggen voor Nederland
Blauwe vlag uitreiking 2015 in VlissingenDe Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 170 Blauwe Vlaggen toegekend, 112 jachthavens en 58 stranden.  Molecaten Park & Jachthaven Flevostrand ontving uit handen van “Michiel de Ruyter” de Blauwe Vlag. De Blauwe vlaggen 2015 werden op 30 april  uitgereikt in Vlissingen.

Veilige en schone jachthavens en stranden.
De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen.
Molecaten Park & Jachthaven Flevostrand ontving de Blauwe Vlag voor de 5e keer op rij. “We zijn erg trots op de Blauwe Vlag”, zegt Emiel de Goeijen van Molecaten Park & Jachthaven Flevostrand. “Het is voor ons een erkenning van de kwaliteit van onze jachthaven/strand(en). We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij we duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormt daarbij een goed instrumentarium. Iedereen binnen ons bedrijf weet waar hij of zij aan toe is”.

Blauwe Vlag
Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieu organisatie.

Internationale Jury
De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop “environmental education” wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Ga naar Molecaten Park Flevostrand >