U bent hier:  Home Nieuws Blauwe Vlag

Blauwe Vlag voor Jachthaven Flevostrand en Zeeuwse stranden

Uitgereikt door Kroonprins Willem-Alexander

29 mei 2012.
O
p zaterdag 25 mei werd op het Noordwijkse strand 25 jaar Blauwe Vlag in Nederland gevierd. Kroonprins Willem-Alexander hees de Blauwe Vlag in top.

Badplaatsen en jachthavens hechten veel waarde aan deze internationale kwaliteitstoets. Het is een van de belangrijkste items voor een aantrekkelijke kust- en watersportbestemming. De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. Schoon zwemwater, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid behoren tot de voorwaarden om voor het keurmerk in aanmerking te komen.

Dit jaar ontvingen o.a. Molecaten Jachthaven Flevostrand en 6 stranden nabij Molecaten Park Napoleon Hoeve en Hoogduin (o.a. de strandvakken bij de paviljoens De Zeemeeuw ('t Zwin), Caricole (Cadzand-Bad) en 't Halve Maentje (Breskens) de Blauwe Vlag. Emiel de Goeijen (Parkmanager van Molecaten Park & Jachthaven Flevostrand ) plaatste samen met de andere vertegenwoordigers van jachthavens en stranden, symbolisch een vlag in een zandsculptuur van Nederland op de plaats van hun jachthaven/strand.

Blauwe_Vlag_uitreiking_2012_persfoto_klein-(1).jpg