Evenementenkalender

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens je verblijf op de Veluwe?
Selecteer hieronder de maand waarin je verblijft en zie al snel alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen onder voorbehoud van wijzigingen.

mei 2022

26 mei

Hemelvaartsmarkt, Elburg

Vlooienmarkt in Elburg van 08:00 - 17:00 uur

Lees meer >
26 mei

Vaasaqua, Vaassen

Vaasaqua in het klein maar als groot Vaasaqua muziekfeest op het plein. Heel Hemelvaartsdag (26 mei )zal het marktplein worden omgetoverd tot een groot muziekplein. Met grote overkapping, podia een kinderplein met diverse attracties en springkussens, kindertheater, diverse foodkramen en vooral veel muziek. Vanaf de middag een concert van het Vaassens Fanfare Corps, die opeenvolgend wordt afgelost door diverse live-bands zoals De Millennium Showband, Fusebox, dweilorkest De Pretband en loepstrakke DJ’s tot in de late uurtjes. Het complete programma is nog in de maak, maar het wordt een echt feest op en rond het marktplein.

Lees meer >
26 mei

Nationale stoomtreindag, Apeldoorn

Hemelvaartsdag is al vele jaren Nationale Stoomtreindag: overal in het land laten stoomtreinen van zich horen. Natuurlijk ook op de Veluwe! Bij de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) worden meerdere stoomlocomotieven opgestookt. In historische rijtuigen genieten de reizigers van hun rit tussen Apeldoorn en Beekbergen en tussen Beekbergen en Loenen. De conducteur komt de kaartjes knippen en voor de dauwtrappers gaan fietsen gratis met de trein mee, in een speciale fietsenwagon.

Lees meer >
28 mei

Kunstfestival , Hattem

Hattem staat deze dag in het teken van kunst

Lees meer >
28 mei

Schaapscheerdersfeest & Hessenmarkt, Heerde

Zaterdag 28 mei 2022 wordt de schaapskudde naar het centrum van Heerde geleid om te worden geschoren tijdens het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest. Op de brink worden ze geschoren door de schaapscheerders. Dit geeft atlijd een mooi schouwspel. Het Schaapscheerdersfeest is op de Hessendag, wat betekent dat er een grote braderie is in het centrum van Heerde; de Dorpsstraat is gevuld met kramen met lokale en bijzondere producten. De Hessenmarkt is van 10:00 – 17:00 uur in het centrum van Heerde. Parkeren in Heerde is gratis.

Lees meer >
28 en 29 mei

IJsseltheaterfietstocht , Vorchten

De IJsseltheaterfietstocht is een fietstocht voor de hele familie van ongeveer 30 kilometer. Per dag fiets je een andere route en geniet je van andere optredens. Elk jaar zijn er andere verrassende locaties waar je gratis een voorstelling kan zien. Dit allemaal langs de mooiste rivier van Nederland, de IJssel, waar cultuur en natuur samenstromen. Culturele juweeltjes die zich in een decor van landgoederen, uiterwaarden en coulisselandschap als een parelsnoer aaneenrijgen.

Lees meer >
29 mei

Ontmoet kasteelbewoners, Vaassen

Een aantal karakters van de vroegere bewoners komen tot leven in het kasteel. In het kasteel ontmoet je bijvoorbeeld zakenvrouw Anna Margaretha of een van haar kamermeisjes. Misschien tref je de laatste bewoonster Charlotte achter de piano aan, de theedrinkende kasteelheer Fredrik Johan of juist een van de huisknechten. Allen laten ze zien hoe het leven vroeger in het kasteel was.

Lees meer >
31 mei

Eper paardenvierdaagse, Epe

Uniek paardensportevenement in en rondom Epe. De ruiters en aanspanningen rijden 4 dagen een route door de prachtige omgeving.

Lees meer >