U bent hier:  Home Kruininger Gors Vaste staanplaats Tips & extra informatie

Tips & extra informatie

per 19 september 2018

Inmiddels is het nazomeren op Kruininger Gors begonnen. We kijken terug op een geweldige zomer met veel zonnige dagen en hoge temperaturen. Dit seizoen is voorbij gevlogen en we zijn op het punt beland dat we vooruit gaan kijken naar 2019!

Sluiting park & bereikbaarheid
Vanaf 2018 is Kruininger Gors formeel geopend tot en met 28 oktober. U kunt vanaf nu dus 7 maanden genieten van uw kampeerhuisje, chalet of stacaravan.
De receptie is tot eind september dagelijks geopend. In oktober zijn we er van maandag tot en met vrijdag. Buiten openingstijden van de receptie zijn we voor storingen en noodgevallen bereikbaar op het noodnummer: 06 - 2267 4529.

Start van het nieuwe seizoen
Vrijdag 29 maart 2019 gaat Kruininger Gors weer open. U bent dan vanaf 9.00 uur weer van harte welkom.

Vervolg herstructurering
Dit najaar/komende winter gaan we verder met de volgende fase van de herstructurering en het vernieuwen van de infrastructuur. Zodra de planning rond is, zullen wij u en zeer zeker de betrokken gasten, op de hoogte brengen van de werkzaamheden.

Inrichting staanplaatsen
Voor elke wijziging aan de inrichting van een staanplaats heeft u vooraf de schriftelijke toestemming van de beheerder nodig. Kijk voor de mogelijkheden over de inrichting van uw staanplaats, bestrating, beplanting, berging in het kampeerreglement of informeer bij de beheerder of bij de receptie. Wij zijn u graag van dienst.

Bent u op zoek naar sierbestrating voor uw tuin? Sinds afgelopen voorjaar zijn wij dealer van Excluton. Excluton heeft een ruim aanbod aan siertegels, stenen en klinkers, natuursteentegels, split en grind en muurelementen. U kunt inspiratie op doen via www.excluton.nl. Voor bestellen kunt u contact met ons opnemen.

Plaatsnummer duidelijk zichtbaar
Staat uw plaatsnummer duidelijk zichtbaar vermeld op uw plaats? Kijk hier goed naar. Afgelopen jaar hebben we een aantal malen eerste hulp moeten verlenen. Dit is gelukkig allemaal goed afgelopen, waar zoals u weet telt iedere seconde.

Noodgevallen
Bel bij noodgevallen altijd direct 112 en vergeet niet ook de receptie in te lichten. Na sluitingstijd belt u ons noodnummer. Vermeld duidelijk de locatie op het park of, indien bekend, het veld en nummer van de plaats, aan de alarmcentralisten en aan ons. Zo kunnen we de hulpdiensten goed opvangen en alles zo snel mogelijk laten verlopen. Dit in ieders belang!
Telefoonnummer receptie: 0181 - 482711
Noodnummer:  06 - 2267 4529

EHBO en AED

Via de receptie kunt u medewerkers bereiken die eerste hulp kunnen verlenen. Onze medewerkers zijn opgeleid tot bedrijfshulpverlener. Bij de receptie zijn een EHBO-kist en een AED aanwezig. In geval van nood belt u eerst 112 en direct daarna het noodnummer 06 - 2267 4529.

Kampeerreglement
Graag vragen wij uw aandacht voor ons kampeerreglement. Leest u het nog eens door? Het kampeerreglement vindt u op onze voorwaarden pagina >

Maatregelen AVG
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG zorgt onder meer voor een versterking en uitbreiding van de privacyrechten. Hierdoor zijn wij genoodzaakt te voldoen aan de privacyrechten van onze gasten en bezoekers.

 • Op visite bij Molecaten!
  Molecaten verwerkt dagelijks gegevens over personen en respecteert dan ook de privacy van u als gast of bezoeker. De gegevens die wij verwerken zullen altijd strikt vertrouwelijk worden behandeld.
  Om de privacy van onze gasten te respecteren kunnen wij (staanplaats)gegevens van onze gasten niet bekendmaken wanneer een bezoeker daarom vraagt.

  Het is verstandig vooraf uw staanplaats door te geven aan uw bezoek of af te spreken elkaar telefonisch te bereiken bij aankomst. Onze receptionistes zijn altijd bereid een plattegrond mee te geven aan uw bezoek!

 • Het verstrekken van sleutels
  Voor wat betreft het verstrekken van sleutels van eigendommen van de gast, bijvoorbeeld een kampeermiddel, heeft dit tot gevolg dat we deze service helaas niet meer kunnen aanbieden. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk uw sleutel(s) af te halen bij de receptie. Om uw verzoek zo goed en veilig mogelijk af te kunnen handelen, dient de gast met een vaste staanplaats zich te legitimeren bij het ophalen van de sleutel(s).
  Sleutels die niet zijn opgehaald zullen na 1 januari 2019 worden vernietigd.

  Als alternatief kunt u een sleutelkluisje bij het kampeermiddel plaatsen. Een sleutelkluisje beschikt over een persoonlijke code zodat, wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent, u een derde toegang kunt geven tot uw kampeermiddel/stacaravan.

Komt er iemand logeren?
Dat vinden we natuurlijk erg leuk! Logees dient u aan te melden bij de receptie. Nadat het logé-tarief (€ 4,00 p.p.) en de toeristenbelasting is voldaan, mag ook uw logé gebruik maken van alle faciliteiten en het animatieprogramma. We zijn verplicht een nachtregister bij te houden. Dat kan alleen als u doorgeeft wie er bij u komt logeren.

Het is niet toegestaan om uw stacaravan of chalet te verhuren aan derden zonder onze toestemming. Op aanvraag is het mogelijk om het chalet voor 1 a 2 keer per seizoen te verhuren aan familie of vrienden. Let er op dat u hier vooraf toestemming voor moet vragen en dat hier p.p.p.n. logekosten voor in rekening worden gebracht (zie ook art. 3 in het kampeerreglement ).

Houd ons op de hoogte!
Uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer zijn voor ons belangrijk om snel en gemakkelijk met u te communiceren. Heeft u een ander telefoonnummer of een ander e-mailadres, dan horen wij het graag. Wilt u op de hoogte blijven? Zorg er voor dat uw e-mailadres bij ons bekend is. Mailingen worden in het vervolg alleen nog per e-mail gestuurd.

Overgang van analoge naar Digitale TV
Het analoge TV netwerk wordt in Nederland omgezet naar het digitale netwerk. De afgelopen weken is er hard gewerkt om ook digitale TV mogelijk te maken op Kruininger Gors. We vragen u onderstaande punten goed door te lezen, zodat u op de hoogte bent van wat voor digitale TV wij op het park aanbieden. Dit kan namelijk verschillen van wat u thuis gewend bent.
 • Gasten moeten in het bezit zijn van een TV met zogeheten DVB-C tuner (oudere toestellen hebben dit niet). Alleen met toestellen die uitgerust zijn met een DVB-C tuner kan het digitale pakket ontvangen worden.
 • Gasten die geen geschikte TV hebben kunnen een zogeheten mediabox aanschaffen. Deze zijn in veel elektronica winkels te koop. Een tweede optie is een nieuwe TV aanschaffen.
 • Heeft u thuis bijvoorbeeld een Ziggo abonnement met een mediabox waarmee u interactieve functies, zoals live pauzeren, terugkijkfunctie en apps zoals Netflix gebruikt. Let er op dat deze mediaboxen op het park niet werken. Het netwerk op het park is namelijk niet interactief en deze faciliteiten maken niet deel uit van het abonnement op het park. Er kan dus alleen digitale TV gekeken worden en niet gebruik gemaakt worden van interactieve diensten die u wellicht thuis wel gebruikt. Netflix kunt u via het WiFi netwerk van het park kijken.
 • Om storingen uit te sluiten is het belangrijk dat de bekabeling in uw stacaravan of chalet van goede kwaliteit is. Vaak worden storingen veroorzaakt door slechte bekabeling zonder afscherming. Bij afgeschermde kabels wordt een laag aluminiumfolie om de kabel heen gewikkeld, zodat vreemde signalen niet op de kabel in kunnen stralen. Geschikte kabels voor de binnen installatie moeten voorzien zijn van het 'kabelkeur’ logo. Indien de bekabeling in uw stacaravan of chalet niet in orde is moet u dit zelf vervangen.
Voor het digitaal afstellen van uw TV heeft u de volgende gegevens nodig:
 • Frequentie: 16400, 164000 of 164
 • Netwerk-ID: 4444 of 04444
 • Modulatie: 64 QAM
 • Symboolsnelheid: 6900
We wensen u veel kijkplezier!

Open vuur verboden
Afgelopen voorjaar en zomer is het maandenlang droog geweest. Voor onze gasten is dit uiteraard een geweldig scenario, maar we hebben afgelopen zomer ook gemerkt dat de droogte een keerzijde heeft. Het was zo droog dat we een BBQ verbod hebben opgelegd en gasten er meerdere malen op geattendeerd hebben, voorzichtig te zijn met het weggooien van sigarettenpeuken.

In het kampeerreglement staat vermeld: Het maken van open vuur en/of het op terrein aanwezig hebben en/of gebruik maken van een vuurkorf is in verband met de brandveiligheid niet toegestaan (zie artikel Veiligheid, zorg voor ander en het milieu artikel 26). Helaas hebben we in de droge periode meerdere gasten erop moeten attenderen dat ze zichzelf, maar ook hun medekampeerders, in een gevaarlijke situatie brachten door bijvoorbeeld een vuurkorf, een fakkel of een wensballon aan te steken.

Heeft u een brandblusser in uw stacaravan of chalet hangen? In het reglement staat dat dit verplicht is. Vanaf september zijn er compacte brandblussers te koop in de receptie. De prijs voor de brandblusser inclusief ophanghouder bedraagt € 39,95.

Alle winterklaar tips op een rij
 • Houd uw staanplaats in de winter netjes en berg alle losse voorwerpen op.
 • Het beste kunt u bij het winterklaar maken van uw kampeermiddel alle goederen van waarde meenemen naar huis. Laat gordijnen open, zodat duidelijk is dat er niets te halen valt. Geef inbrekers geen kans!
 • Voorkom bevroren leidingen! Het aftappen/isoleren van een kraan of leiding is even werk, maar dan weet u ook zeker dat u volgend voorjaar uw voorzieningen weer in prima staat aantreft.
 • Om veiligheidsredenen (i.v.m. gevaar voor hulpverleners zoals brandweer) is het in de winter niet toegestaan gasflessen op te slaan in uw kampeermiddel.


Tips voor uw veiligheid
Wij vragen uw aandacht voor de veiligheid in uw kampeermiddel en op de staanplaats:

 • Gas: gebruikt u gas, laat u dan regelmatig uw apparaten, zoals de geiser, schoonmaken. Vervang de gasslang tenminste elke twee jaar of eerder bij gebreken.
 • Water: denk volgend jaar weer aan het laten doorlopen van alle leidingen in uw huisje, chalet of stacaravan. Dit om legionella in uw waterleidingen te voorkomen.
 • Elektra: vergeet niet uw aardlekschakelaar af en toe te controleren.
 • Brandblusser: in elk kampeermiddel is een goedgekeurd brandblustoestel van tenminste 2 kg verplicht. Denkt u er aan om dat toestel ook jaarlijks te laten keuren?
 • Goed idee: net als bij u thuis een rook- en/of koolmonoxidemelder installeren in uw kampeermiddel. Controleer regelmatig of de batterij het nog doet, zeker na een lange periode van afwezigheid.
 • Verzekering: is uw huisje, chalet of stacaravan wel (voldoende) verzekerd? Schade aan uw eigen huisje of stacaravan is al erg genoeg maar mochten hierdoor ook uw buren schade oplopen, dan bent u daarvoor ook aansprakelijk. Kijkt u ook eens op www.stazekerenveilig.nl. Met deze verzekering bent u ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld vandalisme, brand, hagel of andere onverwachte invloeden als u even niet bij uw stacaravan, chalet of huisje bent.
 • Tip: laat uw elektrische apparaten, gasinstallatie en gasverbruikstoestellen in uw kampeermiddel iedere drie jaar keuren.

Blijf op de hoogte via Facebook
Volgt u onze Facebookpagina al? Blijf via Facebook op de hoogte van de ontwikkelingen op en rond het park. Ook aankomende winter willen we u graag via deze weg op de hoogte houden van onze winter werkzaamheden.