Evenementenkalender in de omgeving van Molecaten Park Het Landschap

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens je verblijf op Molecaten Park Het Landschap?
Selecteer hieronder de maand waarin je verblijft en zie al snel alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen onder voorbehoud van wijzigingen.

juni 2023

Elke woensdag en zaterdag

Warenmarkt, Assen

Elke woensdag en zaterdag van 09:00 uur tot 17:00 uur.

Lees meer >
11 juni

Woldwandeling Drents-Friese Wold, Drents-Friese Wold

Ga samen met de gids van Staatsbosbeheer op ontdekkingstocht door de wilde natuur van het Drents-Friese Wold. Hij kent de mooiste plekken in dit gebied en kan er veel over vertellen. Elk seizoen komen er andere onderwerpen aan bod; vogels, insecten of iets anders? Het is een verrassing!

Lees meer >
11 juni

Wereldrecordpoging Jumbo Trucks trekken, Gorredijk

Hij komt naar Gorredijk! De sterkste man van Oostenrijk, extreme sporter, Franz Müllner. Wij gaan hier een Wereldrecord poging/vestigen. Hij gaat op 7 continenten een bijzonder wereldrecord neerzetten onder toeziend oog van het Guiness Book of Records.

Lees meer >
18 juni

Bushcraft met de boswachter, Drents-Friese Wold

Ga met je gezin mee op avontuur met de boswachter. Tijdens deze wildernistocht laten we je zien hoe je overleeft in de natuur. Van eetbare planten herkennen tot vuur en touw maken. Over alles wat we tegenkomen en bruikbaar is, wordt wat verteld of voorgedaan. Ontdek dat het bos vol zit met materialen waar de jager/verzamelaar van vroeger wel raad wel mee wist. Deze wandeling gaat vooral buiten de paden!

Lees meer >
23 en 24 juni

Night of the Koemarkt, Heerenveen

Night of the Koemarkt viert dit jaar zijn 25 jarige jubileum! Het grootste gratis muziekevenement van Friesland, in hartje Heerenveen. Op 23 & 24 juni 2023 wordt er weer een muzikaal spektakel neergezet.

Lees meer >
23 t/m 25 juni

Lindetreffen, Oldeholtpade

Een prachtigde dag vol met oude Citroëns.

Lees meer >
23 juni

Midzomernachtwandeling door de natuur, Elsloo

On-Nederlands mooi, een pareltje, puur en rustig. Zo kun je de Schaopedobbe het beste omschrijven. De Schaopedobbe is een mystiek natuurgebied vlakbij Elsloo met heide, vennen, een zandverstuiving en bos. Tijdens deze midzomernachtwandeling genieten we van 20:30 tot 22:30 uur volop van dit prachtige natuurgebied terwijl de volle maan de omgeving verlicht.

Lees meer >
24 juni

Art&Taste, Appelscha

Nieuw cultureel evenement in Appelscha in het teken van kunst en smaakvol leven. Een markt die uniek is in zijn soort. Allerlei kunstvormen zijn aanwezig, o.a. glaskunst, keramiek, schilderkunst en fotografie.

Lees meer >
25 juni

Rondleiding Tropische Kas, Beetsterzwaag

Kom kijken in de mooie Tropische Kas.

Lees meer >
25 juni

Insectensafari in het Drents-Friese Wold, Drents-Friese Wold

Ga je mee op zoek naar insecten? Weet jij eigenlijk wat een insect is? Insecten vliegen, springen, zwemmen of kruipen. Wel hebben ze allemaal zes pootjes. Maar is een spin een insect? En een vlinder? Wist je dat insecten een heel belangrijke functie hebben in de natuur? Ontdek samen met de gids van Staatsbosbeheer van 13:30 tot 15:00 uur de wereld van de insecten in het Drents-Friese Wold. Een leuke en leerzame safari voor jong en oud!

Lees meer >
25 juni

Workshop fotografie in de natuur, Appelscha

Wil je meer weten over fotografie in de natuur? Kom dan naar Buitencentrum Drents-Friese Wold voor een workshop door een ervaren fotograaf. Om deel te nemen hoef je niet over een dure camera te beschikken, ook met een smartphone zijn goede resultaten mogelijk. Naast een stuk technische informatie leer je in deze workshop vooral kijken. Door de diversiteit aan landschappen leent het Drents-Friese Wold zich bij uitstek om mooie foto's te maken. Het thema van de workshop hangt af van de tijd van het jaar.

Lees meer >
25 juni

Excursie Reptielen & Ambifiiën voor kids, Elsloo

Leer meer over reptielen en ambifieën.

Lees meer >
28 t/m 30 juni

3 Provinciën Feets3daagse, Bakkeveen

Ontdek het gebied waar de provincies Groningen, Friesland en Drenthe samenkomen. Elke dag vertrek je vanuit Bakkeveen en krijg je een gevarieerde route aangeboden. En elk jaar weer anders! Ontdek de onbekende plekjes!

Lees meer >