Tips & belangrijke informatie

per 27 september 2019

Openingstijden receptie winterperiode
Het havenkantoor is gesloten!

In de periode van 1 november 2019 t/m 27 maart 2020* is de receptie beperkt geopend en het havenkantoor gesloten. Voor de actuele openingstijden van de receptie verwijzen wij u graag naar onze contactpagina. Op vrijdag 27 maart 2020 heten we u weer van harte welkom! Natuurlijk zijn wij in de sluitingsperiode telefonisch of per e-mail te bereiken.
* m.u.v. de feestdagen 25, 26 en 31 december en 1 januari

Prijzen 2020

In de loop van 2019 kregen wij te maken met een lastenstijging, o.a. als gevolg van toegenomen loonkosten. De inflatie over 2019 heeft naar verwachting een beperkt effect op de prijzen. Al met al zagen wij ons genoodzaakt sommige prijzen met ingang van 2020 aan te passen. Naar de prijslijst >

Jachthavenreglement

Graag vragen wij uw aandacht voor het jachthavenreglement en onze afvalwijzer. Leest u het nog eens door?
Bekijk het reglement Jachthaven Flevostrand >

Op visite bij Molecaten!

In verband met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kunnen wij (ligplaats)gegevens van onze gasten niet bekendmaken wanneer een bezoeker daarom vraagt. Het is verstandig vooraf uw ligplaats door te geven aan uw bezoek of af te spreken elkaar telefonisch te bereiken bij aankomst. Havenmeesters zijn altijd bereid een plattegrond mee te geven aan uw bezoek!

Komt er iemand logeren?

Dat vinden we natuurlijk erg leuk! Een logé dient u aan te melden bij het havenkantoor. Nadat het logé-tarief (€ 4,00 p.p.p.n.) is voldaan mag ook uw logé gebruik maken van alle faciliteiten. U bent te allen tijde als recreant verantwoordelijk voor het gedrag van uw logé. Wij bieden ook logé-strippenkaarten aan.

Geef uw telefoonnummer en e-mailadres aan ons door

Uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer zijn voor ons belangrijk om snel en gemakkelijk met u te communiceren. Heeft u of een familielid een ander telefoonnummer of een ander e-mailadres, dan horen wij het graag.

Rij voorzichtig!

Wij vragen bestuurders van motorvoertuigen hun snelheid op het park en in de jachthaven aan te passen aan de omstandigheden. Rij dus voorzichtig in het belang van uzelf, uw medegasten en spelende kinderen. Spreek zo nodig een ander (vriendelijk) aan op zijn/haar snelheid. Een verkeersveilige omgeving maken wij samen!

Noodgevallen

Bel in een noodgeval altijd direct 112 en vergeet niet ook het havenkantoor of receptie in te lichten. Na sluitingstijd belt u ons noodnummer. Vermeld duidelijk de locatie in de jachthaven, indien bekend, het nummer van de box, aan de alarmcentralist en aan ons. Zo kunnen we de hulpdienst goed opvangen en alles zo snel mogelijk laten verlopen, dit in ieders belang! Telefoonnummers:
 • Receptie, tevens noodnummer: 0320-288 480
 • Havenkantoor 0320-288 457

Echt even doen

In de periode 1 november t/m 26 maart dient u alle losse voorwerpen van de steiger verwijderd of opgeborgen te hebben. Alleen dan kunnen wij het onderhoud aan de steigers goed verzorgen.

Alle winterklaar tips op een rij

 • Houd uw ligplaats in de winter netjes en verwijder alle losse voorwerpen of berg deze op.
 • Het beste kunt u bij het winterklaar maken van uw boot alle goederen van waarde naar huis meenemen. Laat eventuele gordijnen open, zodat duidelijk is dat er niets te halen valt. Geef inbrekers geen kans!
 • Voorkom bevroren leidingen en motoren! Het aftappen/isoleren van een kraan of leiding is even werk, maar dan weet u ook zeker dat u volgend voorjaar uw voorzieningen weer in prima staat aantreft.
 • Let er op dat u het slotje aan de stroomaansluiting bevestigt. U bent zelf verantwoordelijk voor het verbruik van de stroom. Ook als uw boot niet in de box ligt.
 • Om veiligheidsredenen (i.v.m. gevaar voor hulpverleners zoals de brandweer) is het in de winter niet toegestaan in uw boot een jerrycan (een losse tankje) met brandstof en een gasfles op te slaan.

Tips voor uw veiligheid

Wij vragen uw aandacht voor de veiligheid in en rondom uw boot en ligplaats:
 • Gas en brandstoffen: gebruikt u gas of andere brandstoffen, laat u dan regelmatig uw apparaten, zoals de geiser of boiler, schoonmaken. Vervang de gasslang of benzineslang tenminste elke twee jaar of eerder bij gebreken.
 • Water: denk volgend jaar weer aan het laten doorlopen van alle leidingen in uw boot. Dit om legionella in uw waterleidingen te voorkomen.
 • Elektra: vergeet niet uw aardlekschakelaar af en toe te controleren. We adviseren om tijdens de winter de accu uit de boot te verwijderen.
 • Brandblusser: in elke boot is een goedgekeurd brandblustoestel van tenminste 2 kg verplicht. Denkt u er aan dat toestel ook jaarlijks te laten keuren?
 • Goed idee: net als bij u thuis een rook- en/of koolmonoxidemelder installeren in uw boot. Controleer regelmatig of de batterij het nog doet, zeker na een lange periode van afwezigheid.
 • Verzekering: is uw boot (voldoende) verzekerd? Schade aan uw eigen boot is al erg genoeg maar mochten hierdoor ook uw buren schade oplopen, dan bent u daarvoor ook aansprakelijk.
 • Tip: laat uw elektrische apparaten, gasinstallatie en gasverbruikstoestellen in uw boot eens in de twee jaar keuren.

Verkoop boot

Heeft u het voornemen uw boot met behoud van ligplaats te verkopen? Laat het ons weten! Molecaten biedt u namelijk de mogelijkheid uw box over te laten nemen door de nieuwe eigenaar.

Bekijk een aantal leuke foto's van seizoen 2019