U bent hier:  Home De Agnietenberg Vaste staanplaats Tips & extra informatie

Tips & extra informatie

per 12 september 2018


Het derde seizoen van Molecaten Park De Agnietenberg loopt ten einde. Wat gaat de tijd snel, maar wat hebben we een prachtig seizoen gehad samen met u, het mooie weer en de onderlinge gezelligheid op de velden. Wij willen u graag complimenteren voor de zelf georganiseerde activiteiten zoals een veld barbecue, klaverjasavond, paling roken en natuurlijk de visochtend bij De Woldstek. Daarnaast danken wij u voor het trouwe bezoek aan de wekelijkse bingo avonden die ook dit jaar weer door Jolanda zijn verzorgd. Jolanda, hartelijk dank hiervoor!

Een waar hoogtepunt vonden wij de griezeltocht, die door het slechte weer in restaurant Zomers werd gehouden. Wij hebben genoten van de enthousiaste vrijwilligers en alle reacties van de deelnemers. Ook de feestavonden in Zomers waren weer gezellig en alle voetjes gingen al snel van de vloer dankzij de muzikale klanken van Harm Wolters en zijn collega artiesten.

Wij kijken uit naar het seizoen van 2019 en hopen er samen met u weer een gezellig jaar van te kunnen maken.

Sluitingsperiode
Zondag 30 september 2018 is de laatste dag van het ‘vaste staanplaats’ seizoen 2018, tenzij u de 'Herfstverlenging' tot 1 november met ons heeft afgesproken. Eén maand ‘Herfstverlenging’ kunt u bijboeken voor € 103,50. Tijdens de periode van 1 november 2018 t/m 28 maart 2019 is de camping gesloten. In deze periode mag u niet in uw stacaravan/chalet overnachten en kunt u uitsluitend tussen 9.00 en 16.00 uur het park op en af rijden. Buiten deze tijden is het park alleen te voet te betreden. Op 29 maart 2019 openen we weer het kampeerseizoen voor onze vaste staanplaats gasten.

Overeenkomsten
Aankomende winter willen wij alle vaste gasten voorzien van een Molecaten overeenkomst voor uw vaste plaats. Wij hebben nog niet van alle gasten de volledige gegevens ontvangen m.b.t. medegasten en geboortedata. Zou u deze zo snel mogelijk aan ons door willen geven?

Openingstijden receptie
De receptie is in de periode 1 november 2018 t/m 28 maart 2019 beperkt geopend. Natuurlijk zijn wij in de winter wel telefonisch of per e-mail te bereiken.

Sanitairgebouw winterperiode
Komende winterperiode, van 1 november 2018 t/m 28 maart 2019, zijn de sanitairgebouwen gesloten.

Start 2019 seizoen borrel
Ook in 2019 willen wij het seizoen weer gezellig samen met u openen in restaurant Zomers. U ontvangt hiervoor te zijner tijd een uitnodiging.

Kampeerreglement
Graag vragen wij uw aandacht voor ons aangepaste kampeerreglement. Leest u het nog eens door? Het kampeerreglement vindt u op onze voorwaarden pagina >

Maatregelen AVG
Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dat betekent dat in de hele Europese Unie (EU) dezelfde privacywetgeving geldt. De AVG zorgt onder meer voor een versterking en uitbreiding van de privacyrechten. Hierdoor zijn wij genoodzaakt te voldoen aan de privacyrechten van onze gasten en bezoekers.

 • Op visite bij Molecaten!
  Molecaten verwerkt dagelijks gegevens over personen en respecteert dan ook de privacy van u als gast of bezoeker. De gegevens die wij verwerken zullen altijd strikt vertrouwelijk worden behandeld.
  Om de privacy van onze gasten te respecteren kunnen wij (staanplaats)gegevens van onze gasten niet bekendmaken wanneer een bezoeker daarom vraagt.

  Het is verstandig vooraf uw staanplaats door te geven aan uw bezoek of af te spreken elkaar telefonisch te bereiken bij aankomst. Onze receptionistes zijn altijd bereid een plattegrond mee te geven aan uw bezoek!

 • Het verstrekken van sleutels
  Voor wat betreft het verstrekken van sleutels van eigendommen van de gast, bijvoorbeeld een kampeermiddel, heeft dit tot gevolg dat we deze service helaas niet meer kunnen aanbieden. Wij verzoeken u dan ook vriendelijk uw sleutel(s) af te halen bij de receptie. Om uw verzoek zo goed en veilig mogelijk af te kunnen handelen, dient de gast met een vaste staanplaats zich te legitimeren bij het ophalen van de sleutel(s).
  Sleutels die niet zijn opgehaald zullen na 1 januari 2019 worden vernietigd.

  Als alternatief kunt u een sleutelkluisje bij het kampeermiddel plaatsen. Een sleutelkluisje beschikt over een persoonlijke code zodat, wanneer u zelf niet in de gelegenheid bent, u een derde toegang kunt geven tot uw kampeermiddel/stacaravan.

Noodgevallen
Bel bij noodgevallen altijd direct 112 en vergeet niet ook de receptie in te lichten. Na sluitingstijd belt u ons noodnummer. Vermeld duidelijk de locatie op het park of, indien bekend, het veld en nummer van de plaats, aan de alarmcentralisten en aan ons. Zo kunnen we de hulpdiensten goed opvangen en alles zo snel mogelijk laten verlopen. Dit in ieders belang!
Telefoonnummer receptie & noodnummer: 038 - 453 1530

Nutsvoorzieningen op de plaats
Om in het najaar de correcte meterstanden te kunnen noteren, willen wij u verzoeken de toegang tot de meters en aansluitingen onafgesloten en vrij van obstakels te laten.

Groenvoorziening
Ieder jaar opnieuw besteden we in het najaar en de winter veel aandacht aan het groen op de camping. Door gevarieerde beplanting voorzien wij De Agnietenberg van een natuurlijke uitstraling.

Uw wensen tot snoeien kunt u tot 1 november schriftelijk kenbaar maken bij de receptie. Snoeien van beplanting vindt plaats in de winterperiode. We zullen ieder jaar bekijken welke verzoeken wij uit kunnen voeren.

Wijzigingen?
Gaat u verhuizen, wijzigt de samenstelling op uw vaste plaats of komt er een huisdier bij? Uw wijzigingen kunt u doorgeven bij de receptie. Ook uw e-mailadres en uw mobiele telefoonnummer zijn voor ons belangrijk om snel en gemakkelijk met u te communiceren. Heeft u een ander telefoonnummer of een ander e-mailadres, dan horen wij het graag.

Inrichting staanplaatsen
Voor elke wijziging aan de inrichting van een staanplaats heeft u vooraf de schriftelijke toestemming van de parkmanager nodig. Kijk voor de mogelijkheden over de inrichting van uw staanplaats, bestrating, beplanting, berging en dergelijke in het kampeerreglement of informeer bij de parkmanager of de receptie. Wij zijn u graag van dienst.
Werkzaamheden mogen na schriftelijke goedkeuring door de parkmanager worden uitgevoerd met uitzondering van de maanden juli en augustus.

Rij voorzichtig!
Wij vragen bestuurders van motorvoertuigen hun snelheid op het park aan te passen aan de omstandigheden. Rij dus voorzichtig in het belang van uzelf en uw medegasten waaronder de op het park spelende jonge kinderen. Spreek zo nodig een ander (vriendelijk) aan op zijn/haar snelheid. Een verkeersveilige omgeving maken wij samen!

Alle winterklaar tips op een rij
 • Houd uw staanplaats in de winter netjes en berg alle losse voorwerpen op.
 • Het beste kunt u bij het winterklaar maken van uw kampeermiddel alle goederen van waarde meenemen naar huis. Laat gordijnen open, zodat duidelijk is dat er niets te halen valt. Geef inbrekers geen kans!
 • Voorkom bevroren leidingen! Het aftappen/isoleren van een kraan of leiding is even werk, maar dan weet u ook zeker dat u volgend voorjaar uw voorzieningen weer in prima staat aantreft.
 • Om veiligheidsredenen (i.v.m. gevaar voor hulpverleners zoals brandweer) is het in de winter niet toegestaan gasflessen op te slaan in uw kampeermiddel.


Tips voor uw veiligheid
Wij vragen uw aandacht voor de veiligheid in uw kampeermiddel en op de staanplaats:

 • Gas: gebruikt u gas, laat u dan regelmatig uw apparaten, zoals de geiser, schoonmaken. Vervang de gasslang tenminste elke twee jaar of eerder bij gebreken.
 • Water: denk volgend jaar weer aan het laten doorlopen van alle leidingen in uw huisje, chalet of stacaravan. Dit om legionella in uw waterleidingen te voorkomen.
 • Elektra: vergeet niet uw aardlekschakelaar af en toe te controleren.
 • Brandblusser: in elk kampeermiddel is een goedgekeurd brandblustoestel van tenminste 2 kg verplicht. Denkt u er aan om dat toestel ook jaarlijks te laten keuren?
 • Goed idee: net als bij u thuis een rook- en/of koolmonoxidemelder installeren in uw kampeermiddel. Controleer regelmatig of de batterij het nog doet, zeker na een lange periode van afwezigheid.
 • Verzekering: is uw huisje, chalet of stacaravan wel (voldoende) verzekerd? Schade aan uw eigen huisje of stacaravan is al erg genoeg maar mochten hierdoor ook uw buren schade oplopen, dan bent u daarvoor ook aansprakelijk. Kijkt u ook eens op www.stazekerenveilig.nl. Met deze verzekering bent u ook verzekerd voor schade door bijvoorbeeld vandalisme, brand, hagel of andere onverwachte invloeden als u even niet bij uw stacaravan, chalet of huisje bent.
 • Tip: laat uw elektrische apparaten, gasinstallatie en gasverbruikstoestellen in uw kampeermiddel iedere drie jaar keuren.