U bent hier:  Home Bosbad Hoeven In de omgeving Evenementenkalender

Evenementenkalender

Nieuwsgierig naar alle evenementen in de omgeving tijdens uw verblijf op Molecaten Park Bosbad Hoeven? Selecteer hieronder de maand waarin u verblijft en zie al snel alle leuke evenementen die in de omgeving op de agenda staan. Getoonde evenementen onder voorbehoud van wijzigingen.

mei 2018

4 t/m 6 mei
Appeltje Eitje Foodtruck Festival, ROOSENDAAL (Park Vrouwenhof)

Maar liefst 20 lokale foodconcepten met de lekkerste mobiele keukens uit heel Nederland serveren overheerlijke gerechten. Verder kunnen bezoekers genieten van toffe live muziek en ongedwongen gezelligheid. Voor de kinderen is er ook meer dan genoeg activiteit in de grotere kidscorner met springkussens, schminck en kindertheater. 

5 t/m 27 mei
Restaurant op het land, tussen WOUW en HEERLE (Bergsebaan 12a)

Een unieke asperge-beleving! Aan de rand van het prachtige West-Brabantse platteland, aan de voet van de aspergevelden, genieten van culinaire gerechten. In dit Asperge Pop Up Restaurant, een nieuw concept en event van Frank Theuns & Co i.s.m. Restaurant 't Spuihuis in Bergen op Zoom heeft de asperge de hoofdrol!

6 mei
Geraniummarkt, WOUW (Markt)

Bloemen- en plantenmarkt met tuinartikelen. Muzikale omlijsting van diverse koren en orkesten

Lees meer >
6 mei
Servais Knaven Classic , ETTEN-LEUR (MFA de Linde)

De zevende editie van de fietstoertocht met verschillende routes, die apart of gecombineerd verreden kunnen worden. Geschikt voor iedereen: families, amateurs, liefhebbers en getrainde fietsers.

Lees meer >
10 mei
Smartlappenfestival, ROOSENDAAL (Oude Markt)

Op Hemelvaartsdag 2018 kunt u weer genieten van een grandioos programma op het succesvolle Smartlappenfestival

Lees meer >
10 t/m 13 mei
Breda Jazz Festival, BREDA (Binnenstad)

Vier dagen vanaf Hemelvaart verandert Breda in één groot podium dat in het teken staat van de jazz en allerlei aanverwante stijlen. Tweehonderd concerten op bijna twintig podia!

Lees meer >
10 t/m 13 mei
47ste Fietsvierdaagse Hoeven, HOEVEN (en omstreken)

Op Hemelvaartsdag 10 mei 2018 start voor de 47ste keer de landelijk bekende Fietsvierdaagse Hoeven in het recreatiedorp Hoeven, gemeente Halderberge. Tot en met zondag 13 mei kunt u genieten van de mooiste routes die in West Brabant zijn uitgezet. Voor de 7de maal starten we vanuit ons Fietsvierdaagse Centrum “Bovendonk”. Dit ligt in een zeer groene bosrijke omgeving. In de mooie binnenplaats van dit historische monumentale gebouw kunnen we weer heerlijk genieten bij de start van de fietstochten maar vooral bij terugkomst. De ambiance is er geweldig. Elke dag tussen 08.00 uur en 13.00 uur kunt u het starten. Zoals bekend kunnen de deelnemers kiezen uit 4 afstanden. Dat zijn de 25, 40, 60 en 100 km. Afhankelijk van leeftijd en conditie staat het de deelnemers vrij om de gewenste afstand elke dag opnieuw zelf te kiezen. De 25 km route is onze speciale gezinsafstand. Tijdens deze route worden de kinderen dan ook aangenaam verrast.

Lees meer >
10 t/m 12 mei
Drive-in-cinema, BOSSCHENHOOFD (Breda International Airport)

Na de succesvolle editie van vorig jaar organiseert Breda International Airport dit jaar de tweede editie van de Drive-in-cinema. Op het programma staat 10 mei: Dirty Dancing (1987); 11 mei: Fast & Furious (2013); 12 mei: Top Gun (1986). Tickets via de site.

Lees meer >
13 mei
Shantykorenfestival, ROOSENDAAL (Binnenstad - diverse podia)

Optredens van verschillende shantykoren op diverse podia in de binnenstad

Lees meer >
16 t/m 27 mei
Spanjaardsgat Festival, BREDA (Spanjaardsgat)

Grootschalig voorjaarsmuziekfestival van 16 t/m 27 mei. Amateurmuziekgezelschappen van hoog niveau en beroepsorkesten presenteren zich op een ponton in het Spanjaardsgat tegen de historische achtergrond van de Granaat- en Duiventoren. 

Lees meer >
18 mei t/m 21 mei
Leurse Havenfeesten, ETTEN-LEUR (Leurse Haven)

Ook dit jaar is er tijdens de Leurse Havenfeesten weer  een mooi en uitgebreid programma in het Pinksterweekend. In het programma is vrijdag  (18.30 tot 22.00 uur) opnieuw gereserveerd voor een Montmartremarkt langs de Leurse Haven, die op deze avond omgetoverd zal zijn tot de Leurse Seine.

Lees meer >
18 mei
Vrijdag: Montmartre markt , ETTEN-LEUR (Leurse Haven)

Speciaal voor de Leurse Havenfeesten maken kunstenaars werken over de Leurse Haven. Tijdens Montmartre exposeren zij hun werk en demonstreren live hun kunsten. Ook knipt een silhouetknipster er lustig op los. Dat is nog niet alles. Er is ook straattoneel van toneelgroep ‘Mag het licht uit’, levende standbeelden en optredens met muziek. De muziek wordt verzorgd door Gitaarschool Toon van den Maagdenberg, Nieuwe Nobelaer BigBand, Petit Fours en Chansonnier Paul Papillon. Bij het Schipperskwartier kunt u op het terras koffie, bier en fris drinken. Ook zijn hier het Leurse bier Augustinus te proeven of is een opregte Leurse borrel verkrijgbaar. In ‘Moulin Rouge de Lelie’ serveert de molenaar Franse crêpes of Hollandse pannenkoeken. Kinderen mogen gratis pannenkoeken komen eten. En natuurlijk ontbreken wijn en Franse kaasjes niet op Montmartre. A bientôt op Montmartre aan de Leurse Seine.

Lees meer >
19 mei t/m 21 mei
HapStap Festival, ROOSENDAAL (Markt, Bloemenmarkt en Tongerloplein)

In het Pinksterweekend is het traditioneel goed toeven in het centrum van Roosendaal. Lokale horecagelegenheden bieden culinaire hoogstandjes voor een leuk prijsje. Onder het genot van live muziek is HapStap altijd een gezellig evenement

19 mei
Zaterdag: Paardenmarkt, ETTEN-LEUR (Leurse Haven)

Op zaterdag is er op de Leur een echte paardenmarkt. Handelaren ontmoeten elkaar en kopen en verkopen paarden en pony’s. Suc6FM verzorgt een matineeprogramma in de feesttent met diverse artiesten. 's-Avonds zijn er live optredens. Traditiegetrouw is er deze dag ook het Oldtimerkonvooi, waarbij mensen met een verstandelijke beperking worden meegenomen in allerhande oldtimers voor een rit door de regio.

Lees meer >
19 mei t/m 20 mei
Kunstroute Zundert, ZUNDERT (Centrum)

De Kunstroute Zundert is een jaarlijks terugkerend openbaar evenement in de 3de week van mei dat wordt georganiseerd door de werkgroep Kunstroute van Stichting Beeldend Centrum Zundert. Tijdens de Kunstroute Zundert stellen beeldend kunstenaars (alle disciplines en zowel amateurs als (semi-)professionals) uit de gemeente Zundert hun atelier kosteloos open voor het publiek.

20 mei
Dancetour Breda, BREDA (Chasséveld)

Dancetour is een gratis landelijke dance evenement in diverse steden in Nederland. Op zondag 20 mei is Dancetour op het Chasséveld in Breda.

Lees meer >
20 mei
Zondag: Jaarmarkt, ETTEN-LEUR (Leurse Haven)

(entree € 2,00, kinderen tot 12 jaar gratis) Inmiddels traditioneel zullen op eerste pinksterdag ruim 300 kramen het centrum van Etten-Leur Noord sieren. Allerlei handelswaar zal deze dag te koop zijn en tussen de kramen door is er straattoneel. In het Heerma van Vossplantsoen is een show van getunede auto's en zijn demonstraties van oude stationaire motoren en worden antieke tractoren tentoongesteld. Ook zijn er een vijftigtal klassieke bromfietsen te bewonderen. Alle brommerliefhebbers hebben dan de kans hun jongensdromen en jeugdherinneringen weer op te halen. Etten-Leurse bromfietsvrienden zijn bij hun stand graag bereid om antwoord te geven op vragen over het restaureren van oude brommers en het rijden van toerritten in clubverband. Voor informatie over de bromfietsvrienden kunt u een kijkje nemen op de website: www.elbv.nl. Ter hoogte van de Slickbrug kunt u vele oude ambachten aanschouwen, zoals een touwslager, glasblazer en rietvlechter. Er zijn diverse podia, waarop diverse blaaskapellen uit Etten-Leur en omstreken hun beste beentje voor zullen zetten. Aan de kinderen is ook gedacht. Bij de feesttent in het Schoenmakerspark is een kinderplein ingericht. De plaatselijke horecaondernemers hebben deze dag sfeervolle terrassen ingericht en uiteraard kunt u in het sfeervolle Schipperskwartier aan de Leurse Dijk een bakkie doen, een Augustinus of een opregte Leurse borrel drinken. Kortom, u zult zich geen moment vervelen. 

Lees meer >
21 mei
De N'Oop Loop Superhelden, NISPEN (Openluchttheater Nispen)

De leukste obstacle run van Nispen wordt georganiseerd op tweede pinksterdag. Voor de kleinste superhelden is er de mini-obstacle run. Het gezin doet mee met de superfamilierun. De afstanden van 6 en 9 km zijn voor de echte superhelden welke niet genoeg krijgen van klimmen over obstakels en door de modder kruipen. 

Lees meer >
21 mei
Maandag: Lelieloop, ETTEN-LEUR (Leurse Haven)

Road Runners Etten-Leur houden weer de Lelieloop. De molenaar van molen de Lelie, zal met een roffel op zijn trommel het startschot geven aan honderden loopliefhebbers. Een gedeelte van de opbrengst van de Lelieloop komt ten goede aan molen de Lelie ten behoeve van het behoud van dit monument. Wil je meer informatie over de Lelieloop bekijk dan de website van RoadRunners Etten-Leur.

Lees meer >
27 mei
Jaarmarkt Roosendaal, ROOSENDAAL (Markt, Raadhuisstraat, Nieuwe Markt, Roselaarplein en Dr. Brabersstraat)

Het marktterrein zal gevuld worden met zowel lokale ondernemers als met handelaren uit heel Nederland en omstreken. De uitgebreide keur aan kramen en stands met koopwaar, versnaperingen en onmisbare huis-, tuin- en keukenproducten, wordt hier en daar afgewisseld met een podium van het gelijktijdige Lentefestival voor kapellen. Voor de kinderen is uiteraard het nodige vertier aanwezig in de vorm van kinderattracties. Ook het aanwezige straattheater en de standwerkers zorgen voor een vrolijke noot op het Jaarmarktterrein, waarmee het recept voor weer een fantastische dag compleet is!

Lees meer >
27 mei
Lentefestival voor Kapellen, ROOSENDAAL (Markt, Raadhuisstraat, Nieuwe Markt, Roselaarplein en Dr. Brabersstraat)

Ongeveer 30 kapellen verzorgen meerdere optredens op diverse podia die verspreid staan in het centrum van Roosendaal tussen de kramen van de jaarmarkt die gelijktijdig met dit festival plaatsvindt. 

Lees meer >
27 mei
Decathlon Haagse Beemdenloop, BREDA (BSV Boeimeer)

De Decathlon Haagse Beemdenloop kent verschillende afstanden over de weg: 5 km, 10 en 15 km (voor zowel wedstrijdatleten als recreanten), 5 km wheelers, Obstacle Trail Run en de Kidsrun. Jet parcours dat jaarlijks door bijna 1.500 deelnemers wordt afgelegd, voert over polderwegen en fietspaden in het noordelijke deel van de wijk Haagse Beemden.

Lees meer >